nairobi hiv datingside
topp nyc dating-nettsteder Søk i Edens hage

Søk  i  alt  innhold  på VL.no

online dating eksempler Jordbruk utan jord

På langt nær alle tomatar strekk røtene heilt ned i bakken.

BILDER

Nokre kvadrat­centimeter med jord. Berre i ei teskei jord er det fleire levande ­organismar enn det er menneske på jorda. Foto: Unsplash.com

tilfeldig dating for gutter Nokre kvadrat­centimeter med jord. Berre i ei teskei jord er det fleire levande ­organismar enn det er menneske på jorda. Foto: Unsplash.com

Foto: Unsplash.com
Vis bildetekst

klassisk fm single dating Jord er liv. Under bakken vi går på, bur det ufattelege mengder bakteriar, sopp, meitemark, biller, sprett­halar og masse, masse anna. Berre i ei teskei jord er det fleire levande organismar enn det er menneske på jorda. Truleg har vi ikkje klart å identifisere meir enn omlag ein prosent av alt som lever der nede. Enno lenger unna er vi å skjøne korleis alt jordlivet fungerer saman – og korleis det påverkar bruken av matjorda vår.

san bernardino dating nettsteder verden av tanker t25 matchmaking Jordheimen

6 grader dating en 9nde grader Jord sitater om dating selv gjev liv. Jorda er heim for 98 prosent av maten vi et, målt i energieiningar. Sjølv her i det kalde nord, med lange vintrar og korte somrar, klarar vi å dyrke mat i jorda. Så fort ho tinar opp om våren, er vi der og grev i henne, ristar i henne, ­snusar i henne og puttar planter inn og ut av henne.

mor i loven oppkobling Vert ikkje jorda og lufta kring henne varm nok for vekstane vi har lyst til å dyrke, veit vi råd. Rådet heiter veksthus. Det vil til dømes seie at vi set opp ein ­tunell av plastikk eller glas over jorda. Dekket er ­gjennomsiktig og let sollys sleppe gjennom med sin magiske fotosyntese og ­etterlengta varme. Varmen slepp inn, men ikkje så fort ut att.

dating noen møtte på knusk I veksthuset lagar vi eit mikroklima. Då kan vi mellom anna dyrke tomat, agurk, salat, urter og liknande større delar av året og med større klimatisk tryggleik enn vi elles hadde kunna her nord.

hvordan vet du hvis fyren du dating er en bra fyr online dating nettsteder topp gratis Ikkje noko tre

dating annonse partner Vinn-vinn-situasjon? Det er berre å glasse inn heile jordbruksnoreg, tenkjer du kanskje? Diverre veks heller ikkje dette treet inn i himmelen. Gartnarar møter ei rekke ulike problem ved at dei dyrkar den same kulturveksten år etter år, på same plass, under same tak. Alt er ein balansegang her i livet, og under riktige (eller feil) forhold vert livet i jorda eit problem.

gratis datingside lik masse fisk Under det tette taket, med den høge temperaturen og dei same vekstane år etter år, har sjukdomar og skadedyr eit perfekt miljø for å formeire seg. I eit ope landskap nyttar ein ­vekstskifte for å vere i forkant av sjuk­dommane – ein flyttar rundt på ­kulturvekstane slik at dei kjem i ny, frisk jord kvart år. Dei same skadesoppane som elskar tomat, er ikkje like glade i kålrot eller raudbete.

enslige forsørgere dating winnipeg Denne flytteprosessen er ­vanskelegare i eit veksthus som sit fast i bakken. Di meir kompliserte veksthusa er, di vanskelegare er dei å flytte på: Moderne veksthus har sensorstyrt lufting, ekstern oppvarming, ekstra tilførsel av CO2 for ekstra mykje fotosyntese – og så bortetter.

gratis prøveversjon telefon dating chat-linje

440264_NP.jpg
Tomatar vert dyrka i steinull, eit vidundermiddel for matproduksjon. Men vil vi ha steril mat? spør Siri Helle. Foto: Unsplash.com
Vis

lesbisk dating nettsteder gauteng ukraina dating apps Røter i stein

atlanta datingtjenester Ja, så vidare­utvikla har moderne veksthus vorte at dei ikkje ein gong ­nyttar jord. Ingen konvensjonelle, ­norske tomatar har vokse i jord lenger. Dei veks i steinull. Rockwool – same stoffet du kanskje har nytta til å isolere huset ditt med. Steinull kjem frå jordas indre. Basalt – lavastein – vert smelta i omnar ved 1.500 grader. Den flytande massen vert spunne til trådar, som så vert pressa til passeleg tettleik. Resultatet er eit nøytralt, kontrollerbart, reint, ja, endåtil sterilt vekstmedium.

juni 2011 de topp 5 beste gratis dating-nettsteder rangert og gjennomgått Om det då hopar seg opp med skadedyr i steinulla, bytter ein ho rett og slett ut med nokre års mellomrom. Steinulla er heilt fri for næring, så alt av næringsstoff tomatane treng for å vekse må tilførast utanfrå.

charlotte nc dating nettsiden Dette er på eit vis ekstrem­versjonen av presisjonsjordbruk – bortsett frå at det sjølvsagt ikkje er det, sidan ein ikkje ­brukar jord. Men ein ­opererer ut i frå ein ­tanke om at ein har ­definert alt ei ­tomatplante treng for å ­produsere tomatar. Kor ­mykje av dei ­essensielle næringsstoffa nitrogen, ­kalium og fosfor, kor mykje mineral som selen og bor, kor mykje E- og A-vitamin.

hva er forskjellen mellom dating og en kjæreste kjæresten Rett og slett eit vedunder­middel for matproduksjonen, med andre ord. Eller? Vil vi ha steril mat? Er det eit mål at alle tomatar skal smake heilt likt?

lover for dating en mindreårig i indiana Dersom bonden, eller gartnaren, ikkje ein gong nyttar ­jorda han har under beina til ­produkta sine, kva er då att av staden i produktet? Når både tomatfrøa, steinulla dei veks i og ­næringstoffa dei veks gjennom er importerte, kva er då att av Nyt Norge i veksthustomatane frå Jæren?

esl speed dating aktiviteter radioaktivt dating metoder Bedagelege planter

hvor lenge bør du vente før dating igjen Når vi gjødslar tomatane ut i frå kva vi trur vi veit at dei treng, gjer vi samstundes næringsstoffa enkelt tilgjengelege for planta. Kor lurt er eigentleg det? Lat oss menneskeleggjere planteriket ein augneblink.

dating carl zeiss kikkert Dersom vi menneske lever i eit sterilt miljø, med alt vi treng lett tilgjengeleg, vert vi mest truleg feite, svake, lite interessante og lite motstandsdyktige.

kypros dating på nettet Folk som har møtt litt motstand, kjempa litt, er generelt meir spanande enn dei som har sigla gjennom livet med hjelm og øyreproppar. På same måte er det faktisk med tomatar: Å avgrense tomatane sin tilgang på næringsstoffet nitrogen har synt seg å auke innhaldet av anti­oksidanten flavanoid.

southampton ekko dating Antioksidantar er del av ­immunsystemet til plantene. Og her er faktisk tomatar som oss: Grunnleggande bedagelege. Når planterøtene badar i næring, er det ikkje trong for å utvikle ­immunforsvar. Difor lèt dei rett og slett vere.

homofil nerd datingside Men vi, menneska, vil jo ha ­antioksidantane. Det er jo ei av årsakene til at vi et nettopp ­tomat. Difor gjer vi godt i å i alle fall hugse at det framleis er ­mogleg å dyrke tomatar i jord. I Noreg. Om ein går inn for det. Du kan til og med ­gjere det sjølv – i vindauget eller i solvegg­kroken på verandaen din, alt ­etter ­klimaet der du bur.

hvorfor dating i dc er så vanskelig Har du prøvd, veit du kor gode slike tomatar vert. Dei smakar ikkje heilt som andre tomatar. Dei smakar sol og jord – og bitte litt av deg.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

Nokre kvadrat­centimeter med jord. Berre i ei teskei jord er det fleire levande ­organismar enn det er menneske på jorda. Foto: Unsplash.com

hvorfor jeg oppbevare får dating nettsted annonser Nokre kvadrat­centimeter med jord. Berre i ei teskei jord er det fleire levande ­organismar enn det er menneske på jorda. Foto: Unsplash.com

Foto: Unsplash.com
Vis bildetekst

morsomme dating overskrifter 2015 Jord er liv. Under bakken vi går på, bur det ufattelege mengder bakteriar, sopp, meitemark, biller, sprett­halar og masse, masse anna. Berre i ei teskei jord er det fleire levande organismar enn det er menneske på jorda. Truleg har vi ikkje klart å identifisere meir enn omlag ein prosent av alt som lever der nede. Enno lenger unna er vi å skjøne korleis alt jordlivet fungerer saman – og korleis det påverkar bruken av matjorda vår.

hvordan få en jente å kysse deg hvis du ikke dating hekte teknikker Jordheimen

online dating sex avhengighet Jord dårlige erfaringer med online dating gjev liv. Jorda er heim for 98 prosent av maten vi et, målt i energieiningar. Sjølv her i det kalde nord, med lange vintrar og korte somrar, klarar vi å dyrke mat i jorda. Så fort ho tinar opp om våren, er vi der og grev i henne, ristar i henne, ­snusar i henne og puttar planter inn og ut av henne.

blinde dating cinemarx Vert ikkje jorda og lufta kring henne varm nok for vekstane vi har lyst til å dyrke, veit vi råd. Rådet heiter veksthus. Det vil til dømes seie at vi set opp ein ­tunell av plastikk eller glas over jorda. Dekket er ­gjennomsiktig og let sollys sleppe gjennom med sin magiske fotosyntese og ­etterlengta varme. Varmen slepp inn, men ikkje så fort ut att.

soverom blogg dating I veksthuset lagar vi eit mikroklima. Då kan vi mellom anna dyrke tomat, agurk, salat, urter og liknande større delar av året og med større klimatisk tryggleik enn vi elles hadde kunna her nord.

asiatiske helt gratis datingside topp 5 dating apps 2014 Ikkje noko tre

artikler om farene av online dating Vinn-vinn-situasjon? Det er berre å glasse inn heile jordbruksnoreg, tenkjer du kanskje? Diverre veks heller ikkje dette treet inn i himmelen. Gartnarar møter ei rekke ulike problem ved at dei dyrkar den same kulturveksten år etter år, på same plass, under same tak. Alt er ein balansegang her i livet, og under riktige (eller feil) forhold vert livet i jorda eit problem.

dating nettsted italia Under det tette taket, med den høge temperaturen og dei same vekstane år etter år, har sjukdomar og skadedyr eit perfekt miljø for å formeire seg. I eit ope landskap nyttar ein ­vekstskifte for å vere i forkant av sjuk­dommane – ein flyttar rundt på ­kulturvekstane slik at dei kjem i ny, frisk jord kvart år. Dei same skadesoppane som elskar tomat, er ikkje like glade i kålrot eller raudbete.

kina oppkobling app Denne flytteprosessen er ­vanskelegare i eit veksthus som sit fast i bakken. Di meir kompliserte veksthusa er, di vanskelegare er dei å flytte på: Moderne veksthus har sensorstyrt lufting, ekstern oppvarming, ekstra tilførsel av CO2 for ekstra mykje fotosyntese – og så bortetter.

topp dating indiske nettsteder

440264_NP.jpg
Tomatar vert dyrka i steinull, eit vidundermiddel for matproduksjon. Men vil vi ha steril mat? spør Siri Helle. Foto: Unsplash.com
Vis

gratis datingside for potheads russ penger og røde dating Røter i stein

hva innebærer det å radiometric dating Ja, så vidare­utvikla har moderne veksthus vorte at dei ikkje ein gong ­nyttar jord. Ingen konvensjonelle, ­norske tomatar har vokse i jord lenger. Dei veks i steinull. Rockwool – same stoffet du kanskje har nytta til å isolere huset ditt med. Steinull kjem frå jordas indre. Basalt – lavastein – vert smelta i omnar ved 1.500 grader. Den flytande massen vert spunne til trådar, som så vert pressa til passeleg tettleik. Resultatet er eit nøytralt, kontrollerbart, reint, ja, endåtil sterilt vekstmedium.

hekte watch pris Om det då hopar seg opp med skadedyr i steinulla, bytter ein ho rett og slett ut med nokre års mellomrom. Steinulla er heilt fri for næring, så alt av næringsstoff tomatane treng for å vekse må tilførast utanfrå.

asiatisk dating-tjenester Dette er på eit vis ekstrem­versjonen av presisjonsjordbruk – bortsett frå at det sjølvsagt ikkje er det, sidan ein ikkje ­brukar jord. Men ein ­opererer ut i frå ein ­tanke om at ein har ­definert alt ei ­tomatplante treng for å ­produsere tomatar. Kor ­mykje av dei ­essensielle næringsstoffa nitrogen, ­kalium og fosfor, kor mykje mineral som selen og bor, kor mykje E- og A-vitamin.

hvis du er dating danser rekk opp hånden Rett og slett eit vedunder­middel for matproduksjonen, med andre ord. Eller? Vil vi ha steril mat? Er det eit mål at alle tomatar skal smake heilt likt?

polen gratis datingside Dersom bonden, eller gartnaren, ikkje ein gong nyttar ­jorda han har under beina til ­produkta sine, kva er då att av staden i produktet? Når både tomatfrøa, steinulla dei veks i og ­næringstoffa dei veks gjennom er importerte, kva er då att av Nyt Norge i veksthustomatane frå Jæren?

se dating lanzelot online indonesia dating kultur Bedagelege planter

dating brasilianske enkelt Når vi gjødslar tomatane ut i frå kva vi trur vi veit at dei treng, gjer vi samstundes næringsstoffa enkelt tilgjengelege for planta. Kor lurt er eigentleg det? Lat oss menneskeleggjere planteriket ein augneblink.

morsomme online dating overskriften eksempler Dersom vi menneske lever i eit sterilt miljø, med alt vi treng lett tilgjengeleg, vert vi mest truleg feite, svake, lite interessante og lite motstandsdyktige.

cheesy online dating linjer Folk som har møtt litt motstand, kjempa litt, er generelt meir spanande enn dei som har sigla gjennom livet med hjelm og øyreproppar. På same måte er det faktisk med tomatar: Å avgrense tomatane sin tilgang på næringsstoffet nitrogen har synt seg å auke innhaldet av anti­oksidanten flavanoid.

matchmaking av gd vashist Antioksidantar er del av ­immunsystemet til plantene. Og her er faktisk tomatar som oss: Grunnleggande bedagelege. Når planterøtene badar i næring, er det ikkje trong for å utvikle ­immunforsvar. Difor lèt dei rett og slett vere.

utenlandske jente dating Men vi, menneska, vil jo ha ­antioksidantane. Det er jo ei av årsakene til at vi et nettopp ­tomat. Difor gjer vi godt i å i alle fall hugse at det framleis er ­mogleg å dyrke tomatar i jord. I Noreg. Om ein går inn for det. Du kan til og med ­gjere det sjølv – i vindauget eller i solvegg­kroken på verandaen din, alt ­etter ­klimaet der du bur.

ekteskap ikke dating ep 4 eng sub youtube Har du prøvd, veit du kor gode slike tomatar vert. Dei smakar ikkje heilt som andre tomatar. Dei smakar sol og jord – og bitte litt av deg.

;