freddie stroma dating historie
hvordan beregne carbon dating formel Søk i Edens hage

Søk  i  alt  innhold  på VL.no

som er nick dating på unge og rastløse Kantarellens flinke fetter

Soppskogen rommer ikke bare matauk med høy spenningsfaktor. Her finnes også en sopp med super-enzymer, som både kan fikse forurensing og kverke kreftceller.

BILDER

Anne Sverdrup-Thygeson er professor i bevaringsbiologi.

bare koble til kontakt Anne Sverdrup-Thygeson er professor i bevaringsbiologi.

Foto: Privat
Vis bildetekst

Anne Sverdrup-Thygeson

  • Professor i bevaringsbiologi på Institutt for Naturforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås (NMBU).
  • Er opptatt av hvordan vår arealbruk påvirker artsmangfoldet og dermed også de økosystemtjenestene naturen gir oss.
  • Er spesielt begeistret for det skjulte artsmangfoldet, som insekter og sopp i gamle og døde trær.
  • Denne artikkelen er publisert på bloggen dating aktiviteter i utah

dating nettsteder jersey ci Det nærmeste jeg kommer spillegalskap er høstens soppturer. Jeg kan bli nesten som besatt – skal bare gå gratis syriske dating litt til, og så bare helt gratis online dating-tjenester enda litt til, i håp om å se en oransjegul klynge kantarell lyse mot meg. Litt som en gambler bare skal satse ottawa gratis dating nettsiden én gang til, i håp om at lagos datingside i nigeria da skal den store gevinsten komme.

speed dating à hyggelig LES OGSÅ: taeyeon og baekhyun dating onehallyu

irsk katolsk dating byrå Min soppgalskap begrenser seg til en ørliten del av dette store og sammensatte riket – det går mest i kantareller, piggsopp og steinsopp. Men noe av moroa på høstens skogturer er også å lete etter og filosofere litt over alle de andre soppene som finnes der ute.

ano ang radiokarbondatering dating tagalog forpliktelse dating forholdet Snylter eller sopprot

universitet professor dating student For soppriket er mangfoldig. Bare i Norge regner vi at vi har om lag 10.000 ulike sopparter. De fleste ser du aldri snurten av i skogen, men det betyr ikke at de er uviktige, tvert imot.

datingside 365 For det første: Sopp bidrar, i hyggelig kompaniskap med insekter og bakterier, til nedbrytning av alt som er dødt der ute. Det er en aldeles avgjørende viktig jobb, som sikrer resirkulering av nitrogen og karbon og alt det der.

hannover datingside  


Fordi sopp har så mange sære levesett, kan de også by på en del lure løsninger


hekte rsa  

når du går for en dating ultralyd Andre sopp er snyltere og parasitter; de ikke så nøye på om verten er død, men gyver gladelig løs på levende planter eller dyr. Vi er ikke like glad i alle disse. Fotsopp, for eksempel.

rask hekte glasgow En tredje gruppe er sopprot-soppene – en slags soppverdenens svar på ekstremt utadvendte og sosiale typer. De lever i evig kollektiv med planterøtter, og sørger for naturens underjordiske internett, der trær og planter kan snakke sammen.

siste amerika datingside dating i miami fl Lure løsninger

17 år gammel og 15 år gamle dating uk En så artsrik gruppe er selvsagt viktig for å holde hjulene i gang i naturen. Men fordi sopp har så mange sære levesett, kan de også by på en del lure løsninger. Lure løsninger som vi kan låne, eller kopiere.

speed dating etter skilsmisse LES OGSÅ: tips om dating en nigeriansk kvinne

lovlige alderen for dating i ny En oversikt fra USA viser at halvparten av de 150 mest brukte medisinene er koblet til virkestoffer funnet i naturen. Vi har avlurt piletrærnes febernedsettende hemmeligheter i form av Aspirin og Globoid. Vi har hjertemedisinen Digitalis fra den vakre planten revebjelle.

45 dating spørsmål å spørre en jente Og selvsagt det klassiske eksempelet Ciklosporin, det uunnværlige, immunsystemdempende medikamentet i organtransplantasjon. Det stammer fra en jordsopp på selveste Hardangervidda, «a bleak treeless plateu in the South of Norway», som det står så stusselig i en saudiarabisk artikkel om medikamentet.

dating i ely cambridgeshire dating nettsteder ingen påmelding nz Hårkjuke

speed dating i portland maine Men la oss ikke dvele på de bleke fjellvidder, det var jo i soppskogen vi var.

leser oppkobling tilståelse La meg introdusere hårkjuke (er det godt å gjøre online dating Funalia trogii), kantarellens flinke fetter. Hårkjuka er kanskje ingen stor skjønnhet, men i motsetning til Hardangervidda-soppen er den i det minste stor nok til å være synlig. Og er du heldig, kan du finne den i skogen, selv om den er fåtallig og sårbar og står på listen over arter truet av utryddelse fra Norge.

dating 52 år gammel kvinne Hårkjuke lever av å bryte ned døde ospetrær (noe skal man jo gjøre her i verden). For å fikse jobben som ved-nedbryter inneholder hårkjuka et enzym av typen lakkase.

slik dating jente LES OGSÅ: beste stedet å hekte i karibia

hva er vurdert dating en mindre Om du skulle ha glemt det fra naturfagstimene, så er enzymer biologiske stoffer som får fres på ulike reaksjoner i dyr og planter. I dette tilfellet får enzymet fres på nedbrytningen av veden, særlig den tungt nedbrytbare delen som kalles lignin, og som også gir veden dens brunfarge.

valentinsdag gave ideer for en fyr du nettopp startet dating 100 gratis utenlandske dating Hyggelig avfall

dating noen som er blitt engasjert Etter inspirasjon fra soppverdenen har man tatt i bruk lakkase i stor stil i industrien: Til å rense farget og giftig avfallsvann, til å bryte ned uønskede biprodukter i oljeraffinerier og til å bleke papirmasse.

dating nettsteder for agnostikere Siden mange lakkase-drevne prosesser trenger oksygen, som bindes til hydrogen og dermed gir det hyggelige avfallsproduktet vann, kan det også brukes til å skape oksygenfrie forhold i forbindelse med konservering av mat.


Det har vist seg at et ekstrakt fra soppen kan drepe kreftceller, uten å skade normale celler


dating webområdet lese  

london dating nettsiden gratis Det har etter hvert vist seg at varianter av dette super-enzymet finnes i flere ulike organismer.

dating i ungdomsskolen råd Men akkurat hårkjuka har enda mer på lur. Det har vist seg at et ekstrakt fra soppen kan drepe kreftceller, uten å skade normale celler. Det er særlig hormonavhengige krefttyper som påvirkes, som brystkreft, eggstokkreft og testikkelkreft.

jon og neda fortsatt er dating 2015 Og det er hårkjukas variant av super-enzymet lakkase som gjør jobben, selv om man ennå ikke helt har skjønt hvordan.

fly dating Andre varianter av lakkase, fra en håndfull øvrige vedboende sopp, kan også ha potensiale. Ifølge en oversiktsartikkel som ble publisert tidligere i år, kan disse funnene åpne for et mangfold av nye bruksområder innen kreftmedisin.

cranbrook bc datingside andre dating meldingen Nei, kreftgåten er ikke løst nå heller

17 og 21 år gamle dating juridisk Nå gir ikke det grunnlag for å finne fram krigstypene og skrive at kreftgåten er løst, slik media har for vane. Man trenger ikke være lege for å skjønne at dette er bare ett av svært mange skritt, i ulike retninger, på veien mot mer presis behandling av kreft.

singapore oppkobling agency LES OGSÅ: dating formelle forretningsbrev

datingside for svart profesjonelle Poenget mitt her er at det ligger ressurser der ute i soppskogen som kan gjøre mer enn å fylle kurven min med kantareller. Mye mer.

standard dating profil Mindre enn én prosent av plantene på kloden, og enda mindre i andre artsgrupper som sopp, er undersøkt for mulige medisinsk bruk. Her er det helt klart muligheter for å finne flere flinke fettere.

masse fisk dating brisbane

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

Anne Sverdrup-Thygeson er professor i bevaringsbiologi.

eksklusive dating coach Anne Sverdrup-Thygeson er professor i bevaringsbiologi.

Foto: Privat
Vis bildetekst

hvor lenge skal du være dating før du sier jeg elsker deg Det nærmeste jeg kommer spillegalskap er høstens soppturer. Jeg kan bli nesten som besatt – skal bare gå dating site belgia litt til, og så bare klok ugle dating enda litt til, i håp om å se en oransjegul klynge kantarell lyse mot meg. Litt som en gambler bare skal satse gratis dating nettsteder nashville tn én gang til, i håp om at langdistanse datingside da skal den store gevinsten komme.

råd for dating i ungdomsskolen LES OGSÅ: nigerianske muslimske datingside

hekte malaysia Min soppgalskap begrenser seg til en ørliten del av dette store og sammensatte riket – det går mest i kantareller, piggsopp og steinsopp. Men noe av moroa på høstens skogturer er også å lete etter og filosofere litt over alle de andre soppene som finnes der ute.

er kenya moore james dateres millionær matchmaker gratis dating online dating nettsted Snylter eller sopprot

tsjekkia dating uk For soppriket er mangfoldig. Bare i Norge regner vi at vi har om lag 10.000 ulike sopparter. De fleste ser du aldri snurten av i skogen, men det betyr ikke at de er uviktige, tvert imot.

dating en twin reddit For det første: Sopp bidrar, i hyggelig kompaniskap med insekter og bakterier, til nedbrytning av alt som er dødt der ute. Det er en aldeles avgjørende viktig jobb, som sikrer resirkulering av nitrogen og karbon og alt det der.

hiv dating nettsteder canada  


Fordi sopp har så mange sære levesett, kan de også by på en del lure løsninger


dating professorer i høgskole  

katolske jente dating jødiske gutten Andre sopp er snyltere og parasitter; de ikke så nøye på om verten er død, men gyver gladelig løs på levende planter eller dyr. Vi er ikke like glad i alle disse. Fotsopp, for eksempel.

speed dating reise En tredje gruppe er sopprot-soppene – en slags soppverdenens svar på ekstremt utadvendte og sosiale typer. De lever i evig kollektiv med planterøtter, og sørger for naturens underjordiske internett, der trær og planter kan snakke sammen.

integrert datingside sm dating politikk Lure løsninger

hekte tjenester En så artsrik gruppe er selvsagt viktig for å holde hjulene i gang i naturen. Men fordi sopp har så mange sære levesett, kan de også by på en del lure løsninger. Lure løsninger som vi kan låne, eller kopiere.

lucy dating eventyrhuset LES OGSÅ: karbondatering plakat

åndelig speed dating En oversikt fra USA viser at halvparten av de 150 mest brukte medisinene er koblet til virkestoffer funnet i naturen. Vi har avlurt piletrærnes febernedsettende hemmeligheter i form av Aspirin og Globoid. Vi har hjertemedisinen Digitalis fra den vakre planten revebjelle.

dating tjenester palm beach county Og selvsagt det klassiske eksempelet Ciklosporin, det uunnværlige, immunsystemdempende medikamentet i organtransplantasjon. Det stammer fra en jordsopp på selveste Hardangervidda, «a bleak treeless plateu in the South of Norway», som det står så stusselig i en saudiarabisk artikkel om medikamentet.

ams karbondatering metode beste lesbisk dating nettsteder 2014 Hårkjuke

elske tiden gratis online dating Men la oss ikke dvele på de bleke fjellvidder, det var jo i soppskogen vi var.

dating en rødhårete fyr La meg introdusere hårkjuke (speed dating kjøring prank Funalia trogii), kantarellens flinke fetter. Hårkjuka er kanskje ingen stor skjønnhet, men i motsetning til Hardangervidda-soppen er den i det minste stor nok til å være synlig. Og er du heldig, kan du finne den i skogen, selv om den er fåtallig og sårbar og står på listen over arter truet av utryddelse fra Norge.

ekteskap dating nettsted uk Hårkjuke lever av å bryte ned døde ospetrær (noe skal man jo gjøre her i verden). For å fikse jobben som ved-nedbryter inneholder hårkjuka et enzym av typen lakkase.

dating sentrum LES OGSÅ: gratis dating apps for spillere

craigslist som hekte nettsteder Om du skulle ha glemt det fra naturfagstimene, så er enzymer biologiske stoffer som får fres på ulike reaksjoner i dyr og planter. I dette tilfellet får enzymet fres på nedbrytningen av veden, særlig den tungt nedbrytbare delen som kalles lignin, og som også gir veden dens brunfarge.

dating dokumenter forensics alder minimum dating formel Hyggelig avfall

yngre kvinne eldre mann dating Etter inspirasjon fra soppverdenen har man tatt i bruk lakkase i stor stil i industrien: Til å rense farget og giftig avfallsvann, til å bryte ned uønskede biprodukter i oljeraffinerier og til å bleke papirmasse.

dating rådgivning regneark Siden mange lakkase-drevne prosesser trenger oksygen, som bindes til hydrogen og dermed gir det hyggelige avfallsproduktet vann, kan det også brukes til å skape oksygenfrie forhold i forbindelse med konservering av mat.


Det har vist seg at et ekstrakt fra soppen kan drepe kreftceller, uten å skade normale celler


kostnaden for elite matchmaking  

dating i kent Det har etter hvert vist seg at varianter av dette super-enzymet finnes i flere ulike organismer.

utadvendt dating en introvert Men akkurat hårkjuka har enda mer på lur. Det har vist seg at et ekstrakt fra soppen kan drepe kreftceller, uten å skade normale celler. Det er særlig hormonavhengige krefttyper som påvirkes, som brystkreft, eggstokkreft og testikkelkreft.

nepal online dating nettsteder Og det er hårkjukas variant av super-enzymet lakkase som gjør jobben, selv om man ennå ikke helt har skjønt hvordan.

gratis dating nettsteder waterford Andre varianter av lakkase, fra en håndfull øvrige vedboende sopp, kan også ha potensiale. Ifølge en oversiktsartikkel som ble publisert tidligere i år, kan disse funnene åpne for et mangfold av nye bruksområder innen kreftmedisin.

beskrive deg selv for en datingside apotek dating nettsteder Nei, kreftgåten er ikke løst nå heller

dating nettsted nederlands Nå gir ikke det grunnlag for å finne fram krigstypene og skrive at kreftgåten er løst, slik media har for vane. Man trenger ikke være lege for å skjønne at dette er bare ett av svært mange skritt, i ulike retninger, på veien mot mer presis behandling av kreft.

intj internett dating LES OGSÅ: online dating hviterussisk svindel

belgiske dating-nettsteder Poenget mitt her er at det ligger ressurser der ute i soppskogen som kan gjøre mer enn å fylle kurven min med kantareller. Mye mer.

datingside i memphis Mindre enn én prosent av plantene på kloden, og enda mindre i andre artsgrupper som sopp, er undersøkt for mulige medisinsk bruk. Her er det helt klart muligheter for å finne flere flinke fettere.

shopping dating moro

Anne Sverdrup-Thygeson

  • Professor i bevaringsbiologi på Institutt for Naturforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås (NMBU).
  • Er opptatt av hvordan vår arealbruk påvirker artsmangfoldet og dermed også de økosystemtjenestene naturen gir oss.
  • Er spesielt begeistret for det skjulte artsmangfoldet, som insekter og sopp i gamle og døde trær.
  • Denne artikkelen er publisert på bloggen tillater kristendommen dating
;