online datingside i london Historien om Vårt Land

memphis hekte nettsteder - fra avis til mediehus

sørafrikanske interracial dating-nettsteder

como jugar matchmaking no halo 3 gratis Forfatteren Ronald Fangens visjoner

datingtips for kristen singler Under 2. verdenskrig gikk mange svangre med planer om å utgi en ny norsk dagsavis. Forfatteren Ronald Fangen (bildet) var en av dem som hadde store, og visjonære ideer. I et foredrag for en gruppe venner la han frem detaljerte planer om et «nytt, stort dagblad i Oslo». Fangen drømte om et alternativ til Aftenposten: «... et kvalitativt høytstående landsorgan med lesere i alle folkets lag og i alle landets deler.»

2013 nye dating-nettsteder Ronald Fangen kom i forbindelse med ledende kretser innen Hjemmefronten, som tente på ideen. I 1944 ble det klart at de hadde gått videre med egne planer. En skuffet Ronald Fangen la til side sine avisplaner.

fungerer dating nettsteder I september 1944 gikk den 32 år gamle teologen Einar Kvale fra sitt kontor i Karl Johansgate til posthuset og postla femti brev. De var likelydende og hadde samme advarsel øverst i venstre hjørne: «Strengt konfidensielt». Brevet var en innbydelse til et møte for å drøfte «den gamle tanken om et kristelig dagblad i Oslo.»

best topp 10 gratis dating-nettsteder Det ble starten på historien om Vårt Land.

endelig dating sitater Møtet ble en suksess. Ronald Fangen var først skeptisk, men ble etter en samtale med initiativtagerne Tormod Vågen, Einar Kvale og Erik Ivarson overbevist, og lovet å støtte prosjektet.

hvordan slå matchmaking fungerer I januar 1945 ble det nedsatt en redaksjonskomité. Og mars samme år forelå endelig grunnlag og retningslinjer for den nye avisen. På mange måter ble det et slags kompromiss mellom Fangens ambisiøse visjoner og Einar Kvales mer nøkterne utkast.

crazy fyrene online dating Hva skal bladet hete?

speed dating kiel jack's kjøkken En rekke forslag til navn ble fremmet. Hvem som foreslo VÅRT LAND, vites ikke. Men navnet var ikke nytt. Dette var også navnet på en av de illegale avisene som utkom under krigen. Men styret vedtok at avisen skulle hete Vårt Land, såfremt det ikke kom innsigelser fra Hjemmefronten. Planen var også at avisen skulle utkomme med sitt første nummer senest 1. juni 1945, eller «muligens 18. mai». Slik gikk det ikke.

fett dating sør-afrika Klokken nærmet seg halv to fredag 31. august 1945. På det gamle trykkeriet i Morgenbladets gård sto den nyslåtte redaktøren Bjarne Høye og sjefsekretær Einar Kvale og ventet sammen med styrefolk og Solveig og Ronald Fangen. Pressen begynte å rulle. Snart sto de med første eksemplar av Vårt Land i hendene.

enkel definisjon av karbondatering

drepe xyor ugift matchmaking Fangens kortvarige aviseventyr

beste online dating nettsted for 40s Ronald Fangens aviseventyr ble kortvarig. Etter en dramatisk generalforsamling en augustkveld i 1946, snakket en begeistret Fangen neste morgen med avisens disponent om gårsdagens triumf: Avstemningen som gikk i de omstridte kinoannonsenes favør.

renhet dating kristen Samme formiddag dro han til Fornebu for å ta fly til Stockholm. Flyet lettet klokken 12.50. Et par minutter senere styrtet flyet. Blant de omkomne var både Ronald Fangen og H. Grosch, en annen av Vårt Lands pionérer.

homofil datingside nyc

under speed 30 dating sydney Fra helformat til tabloid

online dating profil gutta Vårt Land ble fra begynnelsen trykket i helformat. I det store nyhetsåret 1968 kom avisen første gang ut i tabloidformat. I 1971 begynte flyttingen av redaksjonen til Dagblad-gården i Akersgaten, samtidig med at man inngikk trykkerisamarbeid med denne avisen. Etter som staben vokste, ble det behov for enda større lokaler.

morsomme kontrakter for dating I 1983 tok avisen det store spranget og flyttet samtlige avdelinger til Tveita, til et nybygd industriområde i utkanten av Oslo sentrum. Der ble også data-alderen innført i Vårt Land. Avisen ble en av de første i Norge som benyttet denne teknologien redaksjonelt. I 1994 flyttet virksomheten til «Molstadgården» i Kongensgt. 22 ? midt i Oslo sentrum. I 2009 flyttet konsernet videre til Grubbegata 6 i Oslo sentrum, der er hovedsetet per idag.

steinbukken dating kreft

når kan du gjøre en dating ultralyd Året da Vårt Land forlot skipet

øke mobile airg dating Helt siden 1945 har et vikingskip fulgt Vårt Lands logo. Skipet skulle symbolisere frihet for land og folk, tro og tanke. I 2006 ble det gamle vikingskipet erstattet av et nytt, moderne symbol ? seil og kors innlemmet i en rød oval. Og symbolikken er den samme: Frihet.

dating nettsteder ikke medlemskap

yakima oppkobling reservedeler Svingende opplag

koble opp i elva peace. Vårt Lands opplag lå på rundt 30 000 i begynnelsen av femtiårene og hadde en synkende kurve til EF-avstemningen i 1972, da abonnementstallet falt til ca. 18 500. Fra høsten 1974 har abonnementstallet vært jevnt stigende til det tangerte 30 000 på slutten av 80-tallet. De senere årene har abonnementstallet ligget i underkant av 30 000. I 2004 og 2005 fikk Vårt Land igjen en gledelig fremgang ? fra 27 800 i 2003 til 29 158 i 2005.

enkelt speed dating linz

dating ideer i connecticut Vårt Lands ledelse

når du først begynner dating hvor ofte ser du hverandre Bjarne Høye satt som sjefredaktør helt frem til utpå 60-tallet. Den neste redaktøren som skulle være med å prege avisen i en viktig fase var Håkon Fred. Breen. Breen inntok redaktørkrakken i 1969. 70-tallet ble en kraftig vekstperiode for avisen. Ikke minst takket være den nye ordningen: Pressestøtten. Avisen kunne ansette flere journalister og utvikle det redaksjonelle produktet. Inn kom også Thor Bjarne Bore, først som nyhetsredaktør, men fra 1974 som sjefredaktør sidestilt med Gisle Hollekim.

bell satellittmottaker hekte I 1983 var opplagstallet steget til 25 000 eksemplarer. Og Thor Bjarne Bore kunne samme år stolt motta den prestisjetunge Narvesenprisen for fremragende journalistikk sammen med resten av staben.

matchmaking domene er Midt på 80-tallet overtok et nytt tospann redaktørplassene: Hans Erik Matre og Helge Kjøllesdal. Under dette paret passerte opplagstallet 30 000 eksemplarer. Åge Petter Christiansen overtok etter Matre, men etter to år bar det til Dagbladet med ham. En ny redaktørjakt var i gang. Avisen gikk ikke langt: Avisens administrerende direktør Helge Simonnes ble ansatt som sidestilt sjefredaktør. Senere overtok Jon Magne Lund etter Kjøllesdal. Etter en tid trådte Lund tilbake, mens Simonnes fortsatte til 2016. Vårt Land fikk da sin første kvinnelige sjefredaktør: Åshild Mathisen.

manchester nh hekte På den administrative siden er bedriften blitt ledet av disponentene Arnold Wik, Kjell Wold-Hansen, Carsten Bjerch-Hansen, Knut Fossum, Trygve Michaelsen og Einar Stavenes.

gratis oppkobling nettstedene i india I dag består ledelsen av adm.dir. og ansvarlig redaktør Åshild Mathisen.

beste dating overskrifter for kvinne Vårt Land har vært publisert på internett siden 1996. Vl.no fikk egen redaktør i 1999.